Mindfulness for virksomheder

Stress, trivsel, balance mellem arbejde og fritid samt sygefravær er i fokus på mange danske arbejdspladser. Fx har ca. hver 10. dansker i arbejde oplevet stress i en grad, der kan gøre dem syge. På den baggrund er det vigtigt for virksomheder, at sætte aktivt ind over for medarbejdernes trivsel og forebygge den langvarige og skadelige stress.

Mindfulness er en meget effektiv og dokumenteret mulighed for at reducere stress og skabe øget trivsel og overskud i hverdagen. Et overskud til gavn for den enkelte, men i høj grad også for virksomheden, hvor medarbejdertrivsel og lavere sygefravær er afgørende for en velfungerende arbejdsplads.

CAM – Center for ACT og Mindfulness tilbyder i samarbejde med Jysk Psykologcenter et 8 ugers kursus for medarbejdere i virksomheder og organisationer. Et kursus, hvor deltagerne igennem undervisning og meditation vil lære at være opmærksomme og nærværende i forhold til sig selv. De vil opnå metoder, de kan tage med videre i deres liv og arbejde, og som vil give dem et fornyet overskud og mulighed for fremover at kunne håndtere de stressorer, der altid vil være en del af dagligdagen.

Mindfulness rækker langt ud over, hvad vi normalt forbinder med en metode eller en teknik. Det handler om optræning af hel opmærksomhed – bevidst nærvær – og om hvordan vi forholder os til alt, der sker i vores liv.

Mindfulness meditation – Vipassana /indsigtsmeditation – er oprindelig en Buddhistisk meditationsform, som gennem de seneste årtier har vundet stadig større udbredelse i vesten i ikke-religiøse sammenhænge. Dette har resulteret i programmerne ”Mindfulness Baseret Stress Reduktion” (MBSR) udviklet af Jon Kabat-Zinn samt ”Mindfulness Baseret Kognitiv Terapi” (MBKT) udviklet af bl.a. Mark Williams.

Kurset henvender sig til

Alle vil have glæde af Mindfulness, men særligt for
  • Dig, som mangler muligheder til at håndtere vanskeligheder, så som stress, udbrændthed, depression, angst o.a..
  • Dig, som søger en tilgang til at håndtere kriser i livet og som ønsker generel stressreduktion i hverdagen
  • Dig, som søger personlig udvikling og dermed forøget livskvalitet
  • Dig, som arbejder med andre mennesker og som kunne have brug for mere nærvær i eget liv og i professionelle sammenhænge

Kursusform

Tilgangen i kurset er i høj grad oplevelsesorienteret, hvor vi lærer vores sind at kende via drøftelser og undervisning, som tager direkte udgangspunkt i oplevelserne i forbindelse med meditationerne og den daglige træning mellem mødegangene.

Det er således særdeles gavnligt for fuldt udbytte af kurset, at der kan afses ca. 1 times tid dagligt til træning i kursusperioden.

Kurset forløber over 8 uger med fremmøde 1 gang om ugen af 2 ½ times varighed. På programmet er der herudover en lørdag på 5 timer, som er en fordybelsesdag i stilhed, hvor instruktørerne guider dagen igennem.

For at sikre optimalt udbytte af Mindfulness forløbet vil vores instruktører inden kursusstart afholde et informationsmøde med deltagerne, for at afklare forventninger og mål med kurset.

Mere information

Skriv til Anette Bogh Schwensen pr. mail anette@jpsc.dk

Eller ring til os på tlf. 86 12 11 91.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar