Pårørende til angstramte

Jysk Psykologcenter har i årevis arbejdet med angstramte, og erfaringen viser, at pårørende spiller en vigtig rolle i den angstramtes proces mod et bedre liv. Desværre viser det sig også, at pårørende ofte ikke ved, hvordan de skal forholde sig og støtte den angstramte. Deraf opstår der frustration og magtesløshed og mange pårørende føler, at der bliver større og større afstand mellem den angstramte og dem selv.

Denne frustration og magtesløshed kan være hård at håndtere som pårørende, og selvom det er den angstramte, der har en lidelse, kan det være problematisk og meget udfordrende at have en angstramt som en del af sit liv. Det er derfor ikke kun den angstramte, der står med problemet.

Derfor afvikler Jysk Psykologcenter nu kurser for dig, som er pårørende eller en del af en angstramts netværk. Kurset sætter dig bl.a. i stand til at støtte den angstramte ved at give dig en større forståelse for, hvad angst er og består af. Samtidig bliver du selv i stand til at identificere vedligeholdende angstadfærd – både hos den angstramte og dig selv.

Kurset henvender sig…

til dig, som er pårørende eller indgår i den angstramtes netværk, der søger viden om angst og stress, og som gerne vil lære at blive bedre til understøtte den person, som er berørt af angst.

Kurset vil give dig viden om…

  • angst og stress
  • årsagsforhold
  • neurofysiologiske processer
  • vedligeholdende faktorer

Værktøjer, der sætter dig i stand til at være en god sparringspartner i den angstramtes proces i retning af et bedre liv.

Mulighed for at møde andre pårørende og udveksle erfaringer.

Praktiske værktøjer og træning til at håndtere, hvorledes man arbejder med angst på en hensigtsmæssig måde.

Kursusform og omfang

  • På kurset veksles mellem undervisning og fælles refleksion.
  • Kurset foregår over 2 gange á 4 timer på to hverdage kl. 17-21 eller evt. én enkelt lørdag fra 9-17.
  • Max 18 deltagere.