Vores hus

– et hus i hjertet af Aarhus.

Vi har valgt at placere skolen et sted, der ligger centralt og tæt på både Aarhus Hovedbanegård og rutebilstationen, så det er muligt og nemt at komme ind til os.

Samtidig har vi mulighed for at bruge Aarhus by til at træne noget af det, der kan være svært for kursisterne. Der er mange butikker, mennesker, busser, biograf og cafeer som vi bruger, når vi undervejs i et forløb skal til at gøre alt det, kursisterne tidligere ikke har turdet gøre.

Hvad enten kursisterne kommer med panikangst, socialfobi eller andre problemstillinger ved vi, hvor svært og modigt det er, at tage beslutningen om at komme på Jysk Psykologcenter. Lige præcis derfor bestræber vi os på, at gøre specielt de første uger så nænsomme som muligt.

Derfor har vi valgt at gøre vores hus til et sted, hvor der både er muligheder for ro og udfordringer på samme tid. Et sted, hvor der er plads til fællesskab på den ene side og til fordybelse på den anden side. Et sted hvor læring og omsorg går hånd i hånd, og hvor der altid er plads til såvel forandring som stabilitet.
Selve huset består af 2 etager:

På 1. sal har vi to af i alt fire klasseværelser, hvor kursister på dagholdene holder til. Det vil sige at man har sit eget ”klasseværelse”, hvor man er sammen med sit hold.

Der er også et fælles køkken, hvor man kan spise eller opbevarer sin frokost. Her kan man lave te og kaffe, og man kan nyde udsigten til vores flotte kastanjetræ.

På 1. sal sidder vores sekretær – Majbritt, der altid er god for en uformel snak eller en hjælpende hånd.

Herudover har psykologerne deres kontorer til de individuelle forløb eller samtaler.

På denne måde arbejder både kursister og medarbejdere tæt sammen, og vi kommer til at kende hinanden også udenfor klasseværelset.

På 3. sal er der også en fællesstue til forskellige aktiviteter. Her kan man se TV eller optagelse fra vores egne videoer. Man kan tage sig en rolig stund i de bløde sofaer eller arbejde ved en af vores computere. Her er der plads til pauser, hygge og en snak med lærer eller andre kursister.

Vi forsøger at gøre stemningen og hverdagen så uformel og hyggelig som muligt. Vi ved, at mange der starter på Jysk Psykologcenter , kan have rigtig svært ved at være sammen med andre mennesker, eller de kan have svært ved at være væk hjemmefra. Derfor er det ekstra vigtigt, at Psykologcentret kan tilbyde et trygt sted til  udforskningen af de vanskeligheder, man har med herind.